Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi is a Bowen?

 

Egy manuális kezelésrendszer, amely az izom- és kötőszöveti struktúrákra, az idegrendszerre és a belső szervekre egyaránt hat. Fizikális információval ösztönzöm a testet, hogy természetes képességét, az öngyógyítást beindítsa. Nem csak a panaszra fókuszálok, az egész test kiegyensúlyozása a cél – sokszor fizikális homeopátiának is nevezik ezt az alkalmazást. Az idegrendszeren keresztül áll helyre az egyensúlyt. A vegetatív idegrendszer ellenőrzi a testi funkciók 80%-át. Az emberek zöme sokszor kerül stresszhelyzetbe, ezáltal idegrendszere túlingereltté válik. A gyógyuláshoz szükséges a stressz-funkciók levezetése, mely a kezelés során bekövetkezik.

bowtechhez.jpgA Bowen technika eredményes akut és krónikus problémák fennállásánál egyaránt. Rosszul működő izomhasználati minták rögzülésénél, tartáshibáknál, belgyógyászati, sebészeti, orthopedikus és idegrendszeri problémák körében, műtét utáni rehabilitációként, (sport) sérülések előfordulásakor, mozgáskorláto- zottságnál, pszichoszomatikus panaszoknál, illetve várandós kismamáknál is segítséget nyújt. Könnyed szülést segítő módszerként is kitűnő. Már újszülött korban alkalmazható.

Az elmozdult csontok pozíciója rendszerint magától helyreáll, annak ellenére, hogy nem használok izület- vagy csontmanipulációt. Az izmok nyújtása megszünteti az izmok feszültségét, és helyreállítja a normális nyirokkeringést. A meridiánok azonnali javulást mutatnak, pedig a munka fókusza nem az energiarendszeren van, és nem hasonlít sem az akupunktúrához sem az akupresszúrához. 

 A kezelés a test meghatározott pontjain történő izom és kötőszöveti fogások specifikus szériáiból áll. A mozdulatok közé néhány perces szünet van beiktatva, ami lehetővé teszi, hogy a test a fogadott impulzusokat feldolgozza és integrálja a saját ritmusában. Az izmokban keletkezett letapadások, keményedések oldódnak, ezzel helyreállítva a kötőszöveti, és ezáltal minden egyéb struktúra áteresztőképességét, átjárhatóságát. Az anyagcsere-folyamatokra kifejtett hatására a méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Az összes szervrendszerre hat.